Een multifunctionele grondingsoefening (in contact met de aarde, het NU, zijn)

Gronden is het eerste en belangrijkste wat ik mijn cliënten meegeef. Iedereen kan dit elke dag eenmaal of tweemaal even kort oefenen, liefst ‘s morgens bij het opstaan en/of ‘s avonds voor het naar bed gaan. Je gaat staan met je benen iets uit elkaar en de knieën niet op slot. Je schut je lichaam even los. Dan leg je een hand op je hartchakra (midden tussen de borsten) en je andere hand op je onderbuik (onder de navel). In deze grondende houding zeg je rustig en hardop “ik ben…en dan zeg je je volledige geboortenaam”. Ondertussen voel je of de verbinding met de aarde onder je voeten tot stand komt, dit kan bijvoorbeeld een zwaar gevoel zijn of warm, en soms prikkelt het als het nog een zeer ongewoon gevoel is of omdat er teveel stressophoping van je voorouders zit dat afgevoerd moet worden. In dat geval toch ermee doorgaan. Het is namelijk de bedoeling dat je dit net zo vaak doet totdat dit een gewoonte oftewel trigger is geworden. Als je dan in een stresssituatie komt dan hoef je alleen maar aan dit grondingsritueel te denken, of desnoods de handen en/of voeten even in het grondingshouding te zetten en je bent weer terug op aarde in het NU. Hierdoor kan ook je stress en overbodig geworden energie worden afgevoerd naar de aarde, die haar lava hiermee voeden kan, en je krijgt weer ruimte om nieuwe aardenergie op te kunnen nemen. En….je bevestigd ook jezelf hierdoor, waardoor je steeds steviger op de aarde komt te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *