Hoe kan je negatieve invloeden opruimen?

We zijn via onze aura (energieveld om ons heen) en daarmee ook via onze chakra’s (energiepoorten in ons lichaam) altijd beïnvloedbaar door andere levende wezens en personen, zowel positief als negatief. Het is altijd makkelijker om anderen de schuld te geven van onze pijnen, maar het feit dat we beïnvloedbaar zijn is niet hun schuld. Hieraan ligt onze eigen persoonlijke ontwikkelde resonantie en de daarmee samenhangende mogelijkheid om hier meer of minder open voor te zijn aan ten grondslag.

Deze resonantie en zijn samenhangende mogelijkheid om hiervoor al dan niet open voor te zijn kregen wij al mee van onze 2 ouderlijke familiezielen, waaruit onze eigen aardse ziel ontstaat. En deze is door ons verder ontwikkeld en eventueel ook nog eens versterkt tijdens ons huidige aardse leven. Maar… daarnaast was hier ook al in vorige levens van onze kosmische ziel aan gebouwd, door de meerder levens die je kosmische ziel heeft meegemaakt en de beïnvloeding door de wezens en personen die rondom hem/haar waren in die levens.

We kunnen ons echter nooit loskoppelen van onze ouders, omdat onze aardse ziel altijd verbonden blijft met de 2 familiezielen van onze ouders. Zelfs als we geadopteerd zijn!
En we kunnen ons ook nooit loskoppelen van onze kosmische ziel, met zijn opgedane ervaringen en geleerde levenslessen, ook al herinneren we ons deze niet, toch hebben deze ervaringen ons de levenslessen geleerd die in ons huidige leven een bron voor onze kunnen intuïtie zijn.
Zonder onze aardse ziel en onze kosmische ziel in verbinding met zijn hogere Zelf is ons huidige leven niet mogelijk (zie mijn eerdere blog: de noodzaak voor de erkenning van onze aardse ziel naast onze kosmische ziel)!

Maar we kunnen wel hun negatieve invloed(en) op ons opruimen. Stap voor stap, dus niet alles op 1 grote hoop gooien, want het is belangrijk dat we dit zeer gevoelsbewust doen. Dit kan gedaan worden via een rituele verbranding van deze negatieve invloeden.
Je schrijft op een vel papier de negatieve invloed die 1 bepaalde persoon op je heeft gehad en waar je nu helemaal klaar mee bent. En… je schrijft hierbij ook op in hoeverre en op welke wijze dit jou heeft beïnvloed.
Dit doe je daarna buiten in bijvoorbeeld een terracottapotje en je doet er een paar takjes bij en wat extra papier om het vuurtje aan te maken en dan steek je dit vuurtje buiten in je tuin of op je balkon ofzo aan. En je blijft hierbij tot dit vuurtje is uitgebrand. Ook als het nat weer is kun je hier met een paraplu bijzitten/staan.
Soms is de jou energie zo onstabiel geworden door de invloed van deze persoon of is de invloed op jou zo weerwillig dat je het vuurtje zelfs meerdere keren opnieuw moet aansteken. Doe dit gerust.

Kijk in de komende weken eens wat deze rituele verbranding van deze negatieve invloed voor een uitwerking op je heeft. Ik heb zelf heb hiervan een groot effect gemerkt op mijn totale doorbloeding, mijn spijsvertering en mijn huid. Zelf ik had dit niet voor mogelijk gehouden, zo zie maar weer… we blijven leren.

1 thought on “Hoe kan je negatieve invloeden opruimen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *