Onze Zelfliefde en balans vinden in de yin- en yangenergie m.b.v. je heilige altaar

Als we ons afhankelijk voelen zitten we in een naar buitengerichte energie, de yang-energie. Deze is snel stromend en kan veel angsten oproepen. Als we ons naar binnen richten komen we de yin-energie. In deze energie zijn we ontvankelijk voor liefde omdat dit het enige is waarop we innerlijk kunnen groeien. Yin kan niet zonder yang en andersom, maar in deze maatschappij overheerst echter de yang-energie waardoor iedereen zich steeds afvraagt wat een ander ervan vindt. Dit kost enorm veel energie en maakt ons leeg. We kunnen ons evenwicht herstellen door momenten in te bouwen in ons dagelijkse leven om ons naar binnen te richten. Dit kan het beste op een plekje waar we ons daar veilig genoeg voor voelen. Daarom is een meditatie met je persoonlijke “heilige” altaar hiervoor zeer geschikt.

Je kunt hiervoor een altaartje maken waarop je “voorwerpen” zet die voor jou pure Liefde vertegenwoordigen. Dit kan een beeld zijn, maar mag ook een foto van een geliefde of een (overleden) familielid.

Je gaat hier minstens 1 maal per week voor zitten. En dan vouw je je handen voor je hart samen. Je neemt bewust het Liefdesbeeld in je op dat je daar voor jezelf hebt gecreëerd. Dan doe je je ogen dicht en ga je je naar binnen keren. Meestal komen er dan eerst gedachten voorbij over wat je nog te doen hebt die dag…., daarvoor bedenk je een wolkenlucht en dan zet je deze gedachten op de wolken die je verder laat drijven tot je deze gedachten straks weer nodig hebt. Als je zo zittend je lichaam begint te voelen dan is dat het teken dat je bij jezelf bent aangekomen, ook al voelt dit negatief door de pijn van het stilzitten. Op dat moment haal je opnieuw het Liefdesbeeld voor ogen, lukt dat in het begin nog niet dan spiek je even. En dan laat je jouw Liefdesbeeld naar je eigen hart toestromen. Hiermee geef je jezelf Liefde en daarmee stimuleer je je zelfheling. Tenslotte bedank je jezelf dat je dit voor jezelf gedaan hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *