Activiteiten

Wim; Yoga met diepteontspanning

Sinds 8 jaar geef ik yoga met diepteontspanning op verschillende locaties, zowel in Nederland als in Duitsland.

Yoga vindt zijn oorsprong in India en is al duizenden jaren oud. Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent “eenwording” in “verbondenheid”. In de yoga gaat het om de eenwording van ons lichaam met onze geest. Er zijn in de loop van de jaren diversen vormen van yoga ontwikkeld, maar de basis wordt vooral gevormd de Hatha yoga. Hatha yoga is in onze westerse wereld de meest voorkomende vorm van yoga.

De yogaoefeningen worden weloverwogen opgebouwd en uitgevoerd met een bewustzijn van de ademhaling, waardoor de lichamelijke oefeningen (de asana’s) een diepere werking kunnen krijgen op lichaam en geest. Hierbij wordt een combinatie van lichamelijke oefeningen en ademhalingstechnieken gebuikt om het lichaam en de geest tot rust te brengen; waardoor de nadruk komt te liggen op het aspect van ervaren en zelfbewustwording. De yogaoefeningen worden uitgevoerd in staande, zittende, op handen en knieën (zover mogelijk) en liggende stand.

Naast de yoga wordt ook de diepteontspanning (liggend) en zit- of ligmeditatie beoefend. De diepte ontspanning vindt plaats na de yogaoefeningen. Dit dient om het lichaam en de geest na de yogaoefeningen te helpen ontspannen en een dieper bewustzijn van het Zelf te kunnen ervaren.

Met deze yogalessen wil ik de yogacliënten helpen om een nieuwe start te kunnen maken of in ieder geval de rust en flexibiliteit in zichzelf te kunnen vinden om hun leven van alledag aan te kunnen.

Zou u hiervoor uw eigen yogamat, een dekentje om u tijdens de diepteontspanning toe te kunnen dekken en eventueel een kussentje willen meenemen? 

Een klankmeditatie dient ervoor om beter in contact te kunnen komen met ons zelfbewustzijn, om zo evenwichtiger en beter in balans te kunnen komen met ons lichaam en onze geest. Bij de meditatie kan ik af en toe ook gebruik maken van klankmeditatie met behulp van mantra’s of verscheidene instrumenten, zoals; Tibetaanse klankschalen of een kristalklankschaal, rainsticks, ratels, raspels, tingsha’s (kleine bekkens), bellen, chimes (klokkenspel) en gong. En door middel van visualisatie- of concentratieoefeningen wil ik verder in kunnen gaan op de eventuele behoeften van de yogacliënten.

Met deze yogalessen wil ik de yogacliënten helpen om een nieuwe start te kunnen maken of in ieder geval de rust en flexibiliteit in zichzelf te kunnen vinden om hun leven van alledag aan te kunnen. 

Wil je je eigen yogamat en een dekentje om jezelf mee te bedekken tijdens diepe ontspanning en een kussen meenemen?

De Yoga met diepteontspanning duurt 1,5 uur en kost:

€15,00 per keer per persoon.

Je kunt je aanmelden bij mij via: 0543466746.
De yoga wordt gegeven op: maandagavond van
20 – 21.30 uur bij Ankomm’n, Mentinkweg 5, 7102 GA Winterswijk.