Dorn- en Breuss-methode

Deze Dorn-methode is een zachte behandeling van de wervels en gewrichten en, in tegenstelling tot het rechttrekken, een zachte methode. Bij elke behandeling werd gestart met correctie van de beenlengteverschillen. Vervolgens werden door die eigen spierbeweging de wervels van die cliënt voorzichtig met mijn duim terug op hun plaats gedrukt. Tegelijkertijd wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt waardoor de bloedcirculatie wordt verbeterd.

De behandeling behandelt klachten en elimineert ze. Deze methode wordt het best aanbevolen voor ziekten die direct of indirect verband houden met problemen van de wervelkolom. De Dorn-methode heeft geen bijwerkingen, maar is ongevaarlijk maar zeer effectief.

De Breuss-massage is heel goed te combineren met de Dorn-methode. Het is een gevoelige, energetische massage, met behulp van St. Jansolie, van de tussenwervelschijven. Het leidt tot het oplossen van mentale, fysieke en energetische blokkades. Ontaarde tussenwervelschijven kunnen worden gestimuleerd zodat ze uiteindelijk zelfs kunnen regenereren.

De meeste problemen met de tussenwervelschijven, zoals ischias en herniaproblemen, kunnen veilig en met succes worden behandeld.