Behandelmethoden

Ik wil mensen in deze drukke maatschappij een plek voor rust en zelfontwikkeling aanbieden om in contact met zichzelf het leven van alledag aan te kunnen.

Door de diversiteit van de verschillende behandelmethodes wil ik een cliënt de mogelijkheid bieden om van zijn klachten af te komen of deze tot een zodanig niveau te kunnen reduceren dat het voor de cliënt hanteerbaar is. Daarbij wil ik mij richten op een zeer persoonlijke benadering.

  • Klassieke massage: Dit wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, pijn en/of kramp terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn en kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding van de spieren waardoor de stofwisseling positief wordt beïnvloed en de kans op blessures wordt verkleind.
    Afhankelijk van zijn klachten kan dit een deelbehandeling zijn van de rug of de nek, schouders en armen of de benen. Vooraf aan de behandeling maak ik een anamnese die zo’n 10 minuten duurt (in ondergoed).
  • Werveltherapie volgens de Dornmethode: Hiermee kunnen vele klachten als gevolg van beenlengteverschil, scheefstand van het bekken, dislocatie van de ruggenwervels, nekwervels en van de gewrichten op een zachte wijze behandeld worden. Rugpijn en nekklachten kunnen zo worden voorkomen en herstellen zo op een eenvoudige en snelle manier (in ondergoed).
  • Breussmassage: Dit is een zeer ontspannende rugmassage met een diepe energetische werking. Veel cliënten hebben echter last van verkrampte en verstijfde rugspieren, in dat geval pas ik de Breussmassage voor de wervelcorrectie via de Dornmethode toe. De Breussmassage kan zowel voor als na de Dornmethode gedaan worden (in ondergoed).
  • Schröpfmethode/Cupping: Dit stimuleert en ondersteunt de natuurlijke afweer van het lichaam voor ziekten en ondersteunt daardoor de regulering van verstoorde lichaamsfuncties bij het loslaten van pijn en krampen (ten dele ontkleed).
  • Cranio sacraaltherapie: Hierbij wordt het eb- en vloedritme van het hersenvocht in het cranio sacraalsysteem op een zeer zachte wijze uitgenodigd om zich te kunnen gaan herstellen naar zijn oorspronkelijk bedoelde staat (met loszittende kleding).